keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Maltan jälkeen...

Heipat taas!!

Mitäpä Maltan jälkeen? Mitä jäi käteen?

..noh! Paljon!! Malta jo itsessään on kulttuurina niin erillainen, että siellä ehdottomasti kannattaa viettää aikaa enemmän kuin vain pitkän viikonlopun verran. Saari (saaret) ei itsessään ole kovin suuri, mutta nähtävää ja koettavaa siellä on kymmenen vastaavan kokoisen verran! Maltala käydessä kannattaakin mahdollisuuksien mukaan panostaa omatoimisuuteen, ja kierrellä paljon, bussilla ja jalan! Ehdottomasti paras tapa tutustua saareen, on hypätä bussiin, ajaa johonkin kivan näköiseen paikkaan, ja vaan lähteä kävelemään.

Päivittäisten ostosten tekeminenkin voi olla Maltalla aivan oma seikkailunsa näin Suomalaiselle marketteihin tottuneelle vakuumiostajalle. Toki Maltaltakin jokunen marketti löytyy, ja Lidlikin on jo Maltalle rantautunut. Mutta! Marketeissa ei kuitenkaan aina löydä sitä parasta ja tuoreinta tavaraa, vaan ne löytää todennäköisimmin niistä joka nurkalle ripotelluista erikoistuneista pikku puodeista ja kulmakioskeista! Lihat siis suoraan teurastajalta, leipä leipomosta, ja vihannekset ja hedelmät kirkkojen ympärille pysäköidyistä pakettiautoista. Niistä myös löytää ne edullisimmat hinnat! Ja välipalat kannattaa ehdottomasti ostaa burger kingin sijaan jostain niistä kymmenistä pastizerioista joita joka korttelissä on yleensä vähintään yksi.

Entäpä sitten se työssä oppiminen.. Signal 8 Security oli aivan loistava paikka olla ja oppia! Työntekijät ovat kuin yhtä perhettä, ja pian sitä tuntee itsekkin kuuluvansa siihen perheeseen. Työtehtävät katsotaan oman osaamisen, tavoitteiden, ja motivaation mukaan. Itse olin käytännössä koko ajan operaatio-osastolla, koska katsoin sieltä saavani parhaat eväät omaa jatkoani ajatellen, ja niin myös näin jälkeen päin ajatellen oli.

Jokainen harjoittelu kuitenkin on erillainen, ja varmasti myös jokaisen harjoittelulle asettamat odotukset, joten mitään yleispätevää kaavaa en voi kenenkään avuksi antaa. Kuitenkin voin vinkkinä sanoa, että jos vain on mahdollisuus, niin kannattaa ainakin kokeilla mahdollisimman monipuolisesti kaikkia tarjottuja tehtäviä! ...ja jos ei muuta, niin Davidin kanssa kannattaa ainakin kerran pyrkiä yöpartioon! Voin vakuuttaa, että se ralli-sprinteistä koostuva kokonaisuus ei unohdu koskaan! :D


Ihan viimeiseksi: Kannattaa ehdottomasti lähteä! Eli menkää, olkaa omia itsejänne, tehkää harjoittelussa parhaanne niissä tylsältä rutiiniltakin tuntuvissa hommissa, ja muistakaa pitää hauskaa!!!

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Viimeinen maanantai!

Heipat aurinkoiselta maltalta!

Viimeinen tyoviikko tosiaan starttailee taalla aurinkoisella, ja onneksi jo lampiavalla Maltalla! Talle viikolle onkin varattu ohjelmaa melkoisesti! Paljon projekteja jotka pitaa saattaa paatokseen ennen kotiin lahtoa.... Pitaa saada valmiiksi vartijakurssin jarjestelyt, ja paljon paljon muuta, Ikava kylla en paase itse pitamaan kurssia, koska se alkaa perjantaina, ja perjantaina on jo lupetuspalaverin aika Stage Maltan vekkulien veijareiden kanssa. Valmistelut kurssille olen kylla saanut tehda ihan omalla tavallani, joten hauska kurssi ainakin on osallistujille ja vetajille tiedossa!

Nyt taas kutsuu kamera, ja markkinoinnin ihmeellinen maailma!

Heppulei!

torstai 19. maaliskuuta 2015

Pankkipyhän ratoksi

Heippa taas!!

Malta, tuo aurinkoinen ja lämmin pieni saaren (no parin saaren) repale keskellä välimerta.. Juu, skandeilla mennään tänään, koska täällä on pankkipyhä, ja toimisto on kiinni! :) Nyt tosiaan on aurinkoista ja lämminta. Ollut jo eilisestä alkaen, ja säätiedoituksen mukaan pitäisi tällaisena jatkuakkin loppu vierailuni ajan! JES!! Maltalla on tänä vuonna ollut ennätyksellisen pitkä talvi, ja sen kyllä huomaa.. Pari yötä olen nyt pystynyt nukkumaan ilman villapaitaa, mutta toisesta peitosta en ole vielä uskaltautunut luopumaan. Nyt tosiaan onneksi on säässä huomattavissa selkeä muutos. Se alkoi jo toissapäivänä töistä tullessa, kun ilma oli saharasta puhaltavasta hiekasta ruskea, ja minä hikoilin koko matkan kotiin! :D

Aika vähän, itse asiassa paljon vähemmän kuin olisin halunnut, olen ehtinyt tätä blogia päivittämään! Pitkä työmatka tosiaan vaatii veronsa.. Pahimmillaan ilman ylimääräisiä pysähdyksiä on matka tosiaan kestänyt kolme tuntia suuntaansa, ja lyhimmilläänkin puolitoista! ..siis pelkät bussimatkat, tässä ei ole jalan tehdyt siirtymät mukana! Toinen rajoittava tekijä on ollut työn luonne; teen paljon sellaista, josta ei voi blogiin kirjoittaa, koska päätyessään vääriin käsiin, tieto totisesti tekisi paljon hallaa tälle mahtavalle yritykselle jossa saan tehdä työtä! Olen saanut vierailuni aikana nähdä ja kokea paljon sellaista, josta todellakin olen kiitollinen tälle retkelle. Työkaverit ovat aivan loistavaa sakkia, ja ainakin itse saamani kokemus on ollut todella silmiä aukaisevaa!

Bussissa on tunnelmaa! 
Eikä tämä vielä ole edes täynnä!


Toimistoselfie
Olen saanut olla mukana yrityksen arjessa käytännössä aivan niin paljon kun olen itse tahtonut, ja minähän olen tahtonut! Ainoa jonka olen jättänyt väliin, on ihan taustastani johtuen tuo taloushallinnon puoli; siitä katson omaavani aivan tarpeeksi kokemusta jo nyt! Olen siis ollut mukana käytännössä kaikessa, ja saanut jatkuvasti niin hyvää tukea ja opastusta  (Jatkuvasta kiireestä ja hässäkästä huolimatta!), että olen pystynyt kaiken omaksumaan siinä määrin, että pystyn jo oma-aloitteisesti tarttumaan miltei tehtävään kuin tehtävään. Kiireestä johtuen monasti joudun (tai saan) niin myös tehdä. Olen kokeillut työvuorojen järjestelyä, asiakaspalvelua, id-korttien valmistusta (mikä onkin itse asiassa ollut melkein koko vierailuni ajan ollut vastuullani), jne jne... Ensi viikonloppuna sitten menenkin bounceriksi tuhannen hengen pippaloihin, mikä onkin aika "jännä" kokemus! Tahtoivat ison ja osaavan, minut laitettiin... :D Ovella on kyllä tullut suomessa seisottua, mutta tämä taitaa olla aikalailla eri juttu!!

Toimiston lemmikki, joka tuntuu ihastuneen,
kun pyrkii koko ajan mun olkapäälle 
pussailemaan... 

Noh.. Minulle mielenkiintoinen asia on työskentelyssä täällä ollessa ollut mahdollisuus osallistua alakertaan avattavan asekaupan valmisteluihin ja markkinointiin. Ase- ja ammunnan harrastajana olen kokenut pystyväni paljon heille antamaan, ja paljon olen myös kiitosta saanut tekemästäni työstä. Tässä linkki alottavan kaupan fb-sivulle, joka suurimmaksi osaksi on minun käsilalaani.. (toki saamieni toiveiden mukaan....) Enforce Alkutekijöissäänhän sivu toki viellä on, mutta aikakin on ollut rajattu... Informaatiota pitää viellä paljon lisätä, mutta on sivut jo kuitenkin alkaneet asiakkaita poikia, joten jotain on tehty oikeinkin! Kuvat ja niiden käsittely on vienyt paljon aikaa viimeisen puolentoista viikon rupeamasta, mutta silti on "normaalitkin" hommat saatu hoidettua! Kiirettä on kyllä pitänyt!! 

Mutta nyt!! Lähden ottamaan aurinkoa, ja nauttimaan vapaapäivästä!
Juu, aurinkoa ottamaan...

Tässä vielä mallia sairaalahuoneesta!
Ikkunasta oli vielä mitä mainion näkymä,
En silti suosittele....



tiistai 17. maaliskuuta 2015

Tiistaina ei auta luottaa busseihin...

Heipat taalta hauskalta pikku saarelta nimeltaan Malta! :)

Toinen tiistai putkeen, kun tyomatka kesti yllattavankin pitkaan! Aamu aukeni pirteana ja sateettomana, ja suihkukin toimi! Bussille ehdin niin hyvissa ajoin, etta ajattelin jopa ehtivani toihin vahan ylitse kahdeksaksi, mika olisi tarkoittanut helpompaa kauppareissua toiden jalkeen... Juuei... Viitta vaille seitseman bussi ei suostunut ottamaan kyytiin, koska oli liian taynna. Kymmenta ylitse seitseman bussi teki samat tepposet... Olin siis vaihtopysakilla Vallettassa kuitenkin hyvissa ajoin ehtimaan 8:15 bussiin, jolla ehtisin viela ajoissa toihin, vaikka olisinkin vasta noin 8:50 kolkuttelemassa portin takana! Juuei... Eipa tullut se bussi paikalle ollenkaan... Eika muuten tullut seuraavakaan!! :D Seuraava sitten tulikin, mutta ei mennyt tuubiin loppumatkakaan. Hieman ennen Mater Dei:ta bussimme auvoisa kuljettaja sai aikaan tappelun matkustajan kanssa, ja sitten seisottiinkin tienposkessa hetki jos toinenkin asiaa setvimassa... Loppujen lopuksi siis aamun tyomatka kesti kolme(!!) tuntia! 

Noh.. Niin kuin Juha Vuorinen pullopostissaan sanoi: Hey, this is Malta! Kannattaa muuten kuunnella, antaa Juha-sedan tarinat aika realistisen kuvan elamisesta Maltalla!

Loppupaiva sitten meneekin tiukasti tyovuorolistojen ihmeellisessa maailmassa, ja mainoskuvia editoiden. Torstain on taas taalla pankkipyha, joten saamme jalleen kerran tiivistaa viikon aikataulua roppa kaupalla! 

Heipat taas! (eipahan sada vetta!)

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kappas! Vetta sataa...

Heipat!

Kauniin ja lampiman viikonlopun jalkeen tapahtui paluu karuun arkeen, eli vetta sataa ja kaikilla on mukavaa! Viikonloppu meni mukavasti. Meilla oli muita Stage Maltalaisia kylassa, ja pidimme pienimuotoiset grillibileet! Nam nam!!

Toissa on tanaan vahan erilainen paiva: Valokuvaamme aseita, ja teemme Floydin kanssa mainoskuvia alakerran asekaupalle. Mukavaa ja mielenkiintoista hommaa!! Tata kirjaillessa odottelemme kuvien latautumista, eli kohta alkaa armoton editointi... Alla pieni ennakkokautsaus paivan sadosta!

Taurus


torstai 12. maaliskuuta 2015

My Maltase experience

Nyt on koettu ja nahty!

Maltan kokemuksen alkaa lahestya taydellista! Olen viettanyt aikaa sairaalassa, olen leikkauttanut hiukseni, ja olen paikkauttanut sarkevan hampaan.. Taytyy sanoa, etta sairaala oli naista paras kokemus! Hiustenleikkuu oli katastrofi, ja nyt minulla on todellinen Maltalainen kampaus... Hammaslaakari kysyi, etta puudutetaanko, sanoin etta ei kiitos! Nyt on sitten koko naama turtana puudutuksen seurauksena. Tasta tulee mielenkitoinen tyopaiva, kun ei oikein puhe luista kuin lispaamalla, ja vesi valuu leukaa pitkin rinnuksille.

Onneksi kuitenkin tanaan on vilkkaampi paiva kuin eilen, joten unettoman hammas sarkyisen yon jalkeen on jonkinlaiset mahdollisuudet pysya hereilla...

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Sataa sataa ropisee

Terve!!

Hujautetaampa taas sellainen skanditon tarina, kun sattui rauhallisempi hetki eteen..

Kuten otsikosta saattaa ounastella, ulkona on brittien ajoilta peritty ilmasto vallallaan.. Vetta sataa, ja kaikkia paleltaa! Tunnelma on kuitenkin toissa lammin, joten takia tarvitsee pitaa vain fyysista olemustaan lammittaakseen..

Eilen olikin taas erikoispaiva, kun respan Kim oli vapaapaivalla, ja minulle luonnollisesti napsahti aamusta alkaen kyseinen nakki! Istuin siis paivan alakerrassa petraamassa Italian- ja Maltan kielen taitojani. Kumpikaan ei juuri parantunut, eli en edelleenkaan osaa puhua kimpaakaan.. Kuuntelen kylla sujuvasti! Siina istuskellessa olikin hyvaa aikaa hujauttaa tyontekijoille palkkanauhat, joten ei se paiva ihan pelkkaa small talk:ia ollut.

Tanaan paasinkin sitten takaisin ylakertaan, ja tyovuorolistojen ja loma-anomusten pariin.. Aika kuluu paljon rattoisammin, kun on jotain tekemista koko ajan! Tanaan oli myos Stage Maltan toimistolla vierailun ajankohta aivan kasilla, ja niimpa sielta saapuikin Kia (myos Hyrialta taalla tekemassa harjoitteluaan) meita tenttaamaan ja kuvaamaan! Kaavakkeet tuli nopeasti taytettya, ja hyvaa palautetta sai niin firma kuin minakin. Nyt jatkuu ahkera uurastu asiakaspalvelun merkeissa, puhelin nimittain pyrkii hyppaamaan kannakkeistaan ihan avustamattakin...

Heipat!!